Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 32
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 63
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 65
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 101
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 32
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 63
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 65
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 101
Składniki
Ciecierzycę przełożyć do pojemnika blendera, dodać oliwę, czosnek, tahini i sok z cytryny, zblendować do gładkiej konsystencji. Następnie wlać około 30 ml wody, ponownie zblendować.
Gdyby masa była zbyt gęsta dodać nieco więcej wody (2-3 łyżki) i znowu zblendować. Gotowy hummus doprawić do smaku solą.
Hummus wyłożyć do miski, podawać z chlebkiem pita, krakersami, pokrojonymi w słupki warzywami. Przed podaniem można hummus dodatkowo skropić oliwą, posypać płatkami chili i ulubioną zieleniną.