Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 703
Kotlety jajeczne z serem to świetny sposób na szybki i prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 34
Roladki z tortilli to świetny pomysł na szybką, a jednocześnie elegancką prze...
Odsłon: 1983
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 703
Kotlety jajeczne z serem to świetny sposób na szybki i prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 34
Roladki z tortilli to świetny pomysł na szybką, a jednocześnie elegancką prze...
Odsłon: 1983
Składniki
Ciecierzycę przełożyć do pojemnika blendera, dodać oliwę, czosnek, tahini i sok z cytryny, zblendować do gładkiej konsystencji. Następnie wlać około 30 ml wody, ponownie zblendować.
Gdyby masa była zbyt gęsta dodać nieco więcej wody (2-3 łyżki) i znowu zblendować. Gotowy hummus doprawić do smaku solą.
Hummus wyłożyć do miski, podawać z chlebkiem pita, krakersami, pokrojonymi w słupki warzywami. Przed podaniem można hummus dodatkowo skropić oliwą, posypać płatkami chili i ulubioną zieleniną.